Toekomstbestendig ondanks corona

Path

Categorie: Bedrijfstransformatie & groei projecten Leestijd: 5 minuten Auteur: Ratna Boon

De Business Fit Quickscan+ kan je hierbij helpen

Als ondernemer heb je een visie en een strategie. Je hebt bepaalde doelen voor ogen. Om deze te bereiken, maak je een plan. Wellicht zet je een of meerdere projecten op om stapsgewijs de gewenste resultaten te bereiken. En dan ga je aan de slag.

© www.businessfitscan.com, 2020

De harde werkelijkheid van corona

De realiteit van de coronacrisis houdt zich helaas niet aan een bedrijfsstrategie. Je wordt geconfronteerd met onvoorziene obstakels en uitdagingen waar je als ondernemer of manager adequaat op moet reageren om alsnog je doelen te bereiken. 

Daarom behoort het verandervermogen tot de beoordelingscriteria om de ‘fitheid’ van een organisatie te toetsen. Dit is namelijk essentieel om tijdens een crisis als corona toch succes te boeken. Het is echter nog geen standaard practice in de bedrijfswereld en er wordt vaak veel te weinig in geïnvesteerd. Hierdoor blijft het bij veel bedrijven bij reactief handelen, in plaats van pro-actief. Als je in staat bent om je bedrijf agile en pro-actief aan te sturen in tijden van crisis wordt de efficiëntie van je organisatie versterkt en dus ook je concurrentievermogen en je omzet.

© www.businessfitscan.com, 2020

Wat als je vooraf het nodige inzicht hebt?

Wanneer je inzicht hebt in de valkuilen en risico’s binnen je organisatie, kan je vooraf al een groeipad uitstippelen. Daarmee kan je anticiperen op de uitdagingen die je te wachten staan – ook de moeilijk te voorspellen consequenties van een crisis als corona. Door het verandervermogen van jouw business op basis van een wetenschappelijke methode in kaart te brengen, weet je hoe en waar je kunt c.q. moet veranderen. Dit geeft een grotere kans op succes, tijdwinst en kostenbesparing – juist tijdens een crisis.

© www.businessfitscan.com, 2020

De inspanning is het resultaat zeker waard.

Hoe logisch dit ook klinkt, moet je toch deze stap nemen om op de juiste weg te komen van de verandering die je organisatie nodig heeft. De inspanning is het resultaat zeker waard. 

Ondersteuning van een transformatie-expert

Een helder overzicht krijgen van de mogelijke en de noodzakelijke veranderprocessen binnen je bedrijf hoeft niet moeilijk te zijn! Met de juiste partner die precies begrijpt hoe je een Business Scan kunt inzetten, heb je snel inzicht in de oorzaken, risico’s en valkuilen in relatie tot de gewenste verandering. Vervolgens kan jouw transformatie-expert je door het hele verandertraject begeleiden. 

Een grondig en effectief proces

De Business Fit Quickscan+ is een grondig en effectief proces. Het begint met een intake met de directie en enquêtes onder de betrokken medewerkers. Veranderen doe je namelijk samen mét je medewerkers. “Heldere communicatie met alle stakeholders zorgt voor duidelijkheid, waardoor de betrokkenheid tegelijkertijd enorm toeneemt. Ook neem je daarmee de onrust weg, die vaak gepaard gaat met verandering,” aldus transformatie-expert Ratna Boon.

Dashboard-inzicht -> concrete stappen

De resultaten van jouw Business Fit Quickscan+ worden gepresenteerd in een helder dashboard. Aan de hand van die bevindingen reikt de verandercoach van Boon4Business concrete handvatten aan om de juiste stappen te nemen in de praktijk. 

Vertrouwen als basis voor een future-proof organisatie

Samen werken we aan het creëren van een vertrouwensbasis binnen je organisatie. Dit zorgt ervoor dat alle medewerkers met meer energie aan het werk zijn. Als iedereen weet hoe zij hun verantwoordelijkheid moeten nemen kan je als bedrijf met volle kracht vooruit en kun je flexibel inspelen op de uitdagingen die de toekomst brengt.

De Business Fit Quickscan+ geeft helder inzicht in de belemmeringen binnen een organisatie zodat je de nodige aanpassingen kunt maken om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf toekomstbestendig is – ook in tijden van onverwachte crisis.

Path