Gratis Gids: Tips voor start-ups met internationale ambities

Download direct
Path

De voordelen en uitdagingen van  internationale expansie

Op zich is een geslaagde opstart van een bedrijf al een prestatie op zich. Tachtig-urige werkweken, nachtelijke strategiesessies en maanden of zelfs jaren van onzekerheid worden uiteindelijk allemaal de moeite waard als je bedrijf zich ontwikkeld heeft tot een succesvolle onderneming, die een waardevol, gewaardeerd en gewild product levert. Wereldwijd mislukken negen van de tien startups, dus dat jij met jouw bedrijf tot die 10% behoort die floreert, is een hele prestatie!

Voor veel starters is uitbreiding naar de internationale markten onderdeel van hun natuurlijke doorgroei. Is het een zinvolle stap in de groei van jouw startup? Ondernemen over de internationale grenzen biedt ongekende mogelijkheden.  Zo ontlast het je bedrijf van de ups en downs van de binnenlandse economie, geeft het je merkimago een enorme boost en verhoogt het je omzet substantieel. Ook nu in tijden van Corona zien we hoe de toegang tot kennis, mensen en samenwerking op de international markten kansen biedt.  Maar internationale groei en globalisering komen ook met de nodige uitdagingen.

Wat zijn nu eigenlijk die voordelen van internationale expansie en globaliseren voor startups? En hoe slaag je er het best in om de uitdagingen van de internationale markten op te pakken? 

In een handige gids, die je wordt aangeboden door Boon 4 Business, schetsen we een aantal van deze voordelen en uitdagingen, die internationale expansie met zich meebrengt en reiken we je tips aan over hoe je succesvol kunt zijn in de verwezenlijking van jouw internationale groei potentieel, welke drempels je op de weg mag verwachten en hoe je de kansen op de wereldmarkt gericht omzet naar een geslaagde internationale uitbreiding.

Dit is wat je krijgt

Deze thema’s komen uitgebreid aan de orde:

  • Het wereldwijd uitbreidingspotentieel voor starters
  • Waarom internationaal uitbreiden interessant is voor startups?
  • Met welke obstakels worden starters geconfronteerd bij hun internationale groei?
  • Tips voor de internationale uitbreiding van jouw startup
Path