Strategisch projectmanagement

Test je strategische alignment
Path

“Boon 4 Business denkt mee in het proces, schakelt meteen, draagt nieuwe ontwikkelingen aan en legt snel de brug naar de praktische kant.”

Moniek Simons, Eigenaar Business Rebel

Dragen jouw projecten bij aan je winst?

Je wilt je business laten groeien en de omzet verhogen. Dus heb je verschillende projecten lopen om deze strategie – winst maken – in praktijk te brengen. Daarnaast wil je dat de investeringen, zowel in tijd als geld, beperkt blijven en je inspanningen maximaal resultaat opleveren.

Tegelijkertijd wil je de helikopterview behouden, je projecten strategisch aansturen en prioriteren over de gehele breedte. Ook op het moment dat er veranderingen optreden, in de organisatiestructuur bijvoorbeeld.

Strategisch Projectmanagement (SPM)

Strategisch projectmanagement gaat vooral over het ontwerpen en managen van de juiste projectmix om je doelen te bereiken en zo je strategie te realiseren. We stellen heldere prioriteiten voor de korte en middellange termijn met meetbare doelen, zodat je weet hoe het succes er voor jouw organisatie uitziet.

We identificeren uitdagingen, zoals concurrentie en veranderende trends om te kunnen anticiperen. Zo ontstaat er een duidelijke roadmap voor de gehele organisatie, zodat je mensen weten waar naartoe gewerkt wordt en hoe zij kunnen bijdragen.

Dit bereik je ermee:

  • Heldere en concrete doelstellingen met een haalbaar stappenplan en duidelijke toets momenten.
  • Verhoogde aandacht en aansprakelijkheid op alle niveaus van de organisatie.
  • Een meer consistente buy-in.
  • Empowerment door iedereen in de lijn in staat te stellen taken op zich te nemen die het bedrijf vooruithelpen.
  • Zelf minder brandjes blussen.

Het doel is om alle onderdelen van je bedrijf – inclusief de marktstrategie en de manier waarop het bedrijf zelf georganiseerd is – zo in te richten, dat ze de lange termijn doelen maximaal ondersteunen.

De juiste adviseur om je doelen te bereiken

Boon 4 Business zorgt ervoor dat je projecten effectief bijdragen aan je doelen. We luisteren, denken met je mee en schakelen de juiste expertise in vanaf de eerste kennismaking tot na de uitvoering.

Het resultaat is hands-on advies van het strategische niveau tot aan het niveau van de dagelijkse werkzaamheden. En directe inzichten in waardecreatie door prijsstelling, commerciële uitmuntendheid en bedrijfstransformatie.

Je ontdekt de volgende stap in de transformatie en ontwikkeling van je bedrijf. En ontwikkelt strategieën om nieuw marktaandeel te veroveren of bestaand marktaandeel te beschermen en te vergroten.

De agile en lean opzet van Boon 4 Business biedt flexibiliteit, waarmee jij de beschikking hebt over alle benodigde kennis en kunde op het moment dat en zo lang jij deze nodig hebt. Met een bottom line impact bieden kostenefficiënte oplossingen je direct rendement op je investering.

Samen bedenken we de juiste strategie en zorgen we voor een dusdanige uitvoering, dat de effecten nog lang na het voltooien van onze missie voelbaar zijn.

Strategische alignment — bepalend voor je groei en succes

Download de gratis ‘How-to’: Een eenvoudige manier om de strategische afstemming van je bedrijf te testen.

Test je strategische alignment

Path