Gratis: Perfect Project Management Checklist voor feilloze projecten

Download direct
Path

Regisseer projecten die daadwerkelijk leveren op de doelstellingen en smaken naar meer

Bij Boon 4 Business draait het allemaal om gemotiveerde mensen, toekomstperspectief, een uitgekiende strategie waarin processen goed op elkaar zijn afgestemd, om productiviteit en om rendabiliteit. Dit zijn belangrijke speerpunten binnen elke onderneming, en dat is niet voor niets. En bovendien niet anders voor projecten. Als deze 5 aspecten met elkaar in balans zijn dan ‘loopt het allemaal op rolletjes’. Hoe zorg je zelf ervoor dat jouw projecten ‘op rolletjes lopen’, dat ze het maximale beoogde resultaat leveren en bovendien een boost geven aan alle betrokkenen? Om jou te helpen je project te plannen en uit te voeren, biedt Boon 4 Business je nu tijdelijk geheel kosteloos de Perfect Project Management Checklist waarmee je elk onderdeel van je projectproces kunt aanpakken.

Remco Houten, Ontwerpbureau Noir, Maastricht, NL:

“Deze checklist heeft me echt geholpen om mijn goede idee en projectplannen kracht bij te zetten! Met een sterk projectplan heb ik de juiste mensen enthousiast gekregen voor het project en mee kunnen krijgen in mijn missie. De doelstellingen en peilers als budget en rolverdeling en heb ik in het oog en wanneer nodig kan ik flexibel ingrijpen. Het heeft mij veel tijd en geld bespaard, en de samenwerking binnen het projectteam is enerverend. De eerste resultaten van het project zijn veelbelovend!”

In de praktijk zie je dat projectplanning nog te vaak wordt verwaarloosd omdat het dagelijkse werk ook gewoon door moet gaan. Mensen nemen enthousiast projecten op zich naast hun andere bezigheden. Het is best een klus om de vele details en betrokkenen bij een project zo te sturen en te faciliteren dat het project ook daadwerkelijk optimaal levert op de beoogde doelstellingen. Je ziet dat projecten niet van de grond komen of na verloop van tijd verzanden. Er worden onnodige concessies gedaan op de invulling en het resultaat, er ontstaan spanningen onderling en middelen zijn verspilt. Of het project wordt doorgegeven aan de volgende enthousiasteling, die er hopelijk meer tijd en aandacht aan besteden kan. Ongeacht of je jouw project vanaf nul start of dat je die enthousiasteling bent die dat veelbelovende project overneemt van een collega — er wacht hoe dan ook een projectteam op regie, anders gebeurt er niets.

Het hebben van een plan voor het maken van het plan behoort tot je verantwoordelijkheden als projectleider.

Boon 4 Business biedt je geheel kosteloos een handig stappenplan in de vorm van een checklist om jou hierbij te helpen. Volg de stappen om een plan van aanpak op te stellen en je blijft op het juiste spoor op weg naar een soepele uitvoering. De Checklist voor Perfect Project Management biedt je een goede leidraad bij het opstellen van je plan en in de uitvoering van je project. Gebruik hem samen met je team en deel hem met andere projectleiders in het bedrijf.

De Perfect Project Management Checklist is waardevol om tijd en geld te besparen en problemen te vermijden vooraleer ze zich voordoen.

Zorg dat jouw project slaagt met de inzet van een gemotiveerd team, een heldere projectstrategie die bijdraagt aan de bedrijfsdoelstellingen en een sterk projectplan omtrent communicatie, middelen en budget. Ter ondersteuning kun je de Perfecte Project Management Checklist gebruiken bij elk onderdeel en in elke fase van je project. Gebruik de lijst samen met je team of deel hem met een andere projectleider in je organisatie. In de lijst de essentiële onderdelen maar ook een uitleg en toelichting op elk onderdeel.

Stap 1: Geen paniek! Download de Perfecte Project Management Checklist kosteloos en gebruik deze als uitgangspunt.

De Perfecte Project Management Checklist helpt je, om met elk project het maximale resultaat te realiseren — en is een absolute aanrader voor de productieve projectleider. Aan de slag dan maar!

Dit is wat je krijgt: 

  • Een stappenplan voor jouw project, dat je elke keer aanpast aan je volgende project 
  • Uitleg over hoe je het e.e.a. kunt aanpakken en tips over handige software en tools, die je taken verlichten
  • En dat alles in de vorm van een herbruikbare checklist

Path