“Creating your future-proof business”

Path

De juiste verbinding tussen klant en expert

Briljante ideeën die niet van de grond komen of niet de uiteindelijke doelstellingen behalen. Projecten die niet goed omgezet worden in een concrete en realistisch uitvoerbare strategie. Dat is waar Boon4Business voor verlichting zorgt. We brengen een gedegen, maar flexibele strategie in het project en schakelen de juiste specialisten in, waar ook ter wereld. Door ons uitgebreide netwerk van experts weten we de juiste mensen met elkaar te verbinden. Samen met onze klanten de successen vieren is wat ons energie geeft.

Ons hart gaat sneller kloppen van innovatie, de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie en methodiek. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben wij erg hoog in het vaandel. Dat betekent voor Boon4Business ook dat de resultaten van onze projecten gericht zijn op de lange termijn en bijdragen aan de toekomstbestendigheid en het groeipotentieel van de organisaties. Gerichte toepassing van nieuwe technologie en innovatie kan bedrijven, die inzetten op duurzaamheid, een belangrijke voorspong geven op de concurrentie.

“No-nonsense business development

Bij projectmanagement en het werken in kleine teams werkt Boon4Business vanuit onze specifieke aanpak:

  • Meteen ter zake
  • Kleine groepen werken het best
  • Focus op de medewerkers in plaats van de managers
  • Acceptatie, buy-in en ownership als essentiële pijlers
  • Geen standaard oplossingen
  • Geen project jargon
  • Focus op de resultaten
  • Korte cycli voor snelle resultaten.

Ratna Boon, Eigenaar en oprichter Boon 4 Business

Begonnen bij een internationale metaal handelsonderneming, deed Ratna direct haar intrede in de internationale zakenwereld. En dat liet haar niet meer los.

Bij Hi-Tech international heeft zij zich verder ontwikkeld in account-, verkoop- en exportmanagement en ondersteunde ze tech startups en scale-ups bij het opzetten en transformeren van hun verkoop- en distributie-infrastructuur.

Toen een van hen fuseerde met een gerenommeerde Amerikaanse organisatie, zette Ratna het Europese hoofdkantoor op, dat aan 32 landen wereldwijd levert. Ze gaf met een team vorm aan de marketing, sales en service rondom de strategie van het bedrijf. En de acties die daaruit voortkwamen.

Vervolgens heeft ze hulp geboden als interim Teammanager bij de Arbo-Unie bij 2 lokale filialen die een ingrijpende transitie van de veranderende regelgeving doorgemaakt hebben plus met hun nieuwe werkprocessen, nieuwe IT- systemen en wisselingen in personele bezetting.

Hierna gaf ze leiding aan meerdere projectafdelingen van een fulfillmentbedrijf, dat zich richtte op promotie-, loyalty-, ticketing- en retentieprogramma's voor Unicorns zoals Mc Donalds, PepsiCo en Sony Playstation. En initiatieven als De Nationale Bioscoopbon en (online) warenhuizen als Bon Prix.

Apple werd een van beste leerscholen. Samen met hen heeft Ratna haar kennis en vaardigheden om kunnen zetten in premium klantenservice en leerde ze om altijd de hoogste kwaliteitsnormen te hanteren. En over hoe je je mensen en klanten inspireert en enthousiasmeert en met de nieuwste technologie en de nieuwste inzichten in sales, marketing en service echt een groot verschil maakt. Haar affiniteit met nieuwe technologie, tools en methodologie groeide daardoor.

Door de vooruitgangen te volgen, raakte Ratna betrokken bij discussies en was al snel verwikkeld in diverse innovatiegerichte netwerken en ontwikkelingsgroepen.

Inmiddels werkte ze als business development manager bij een regionale drukkerij, die met de modernste technologie nieuwe, internationale markten insloot en nieuwe producten voortbracht. Ratna richtte zich op de veranderende behoeften van de doelgroep zoals on demand - sharing - personalisatie en 3-D printing.

Ten slotte mocht ze aan de slag met Service Excellence, blockchain, AI en disruptieve methodiek in de commerciële en logistieke aspecten van de internationale staallogistiek.

Zo begon het.

“Het is enerverend. Verslavend. Ratna legt de lat hoog en verwacht veel van je. Ze wil met je meebewegen. Ze is streng en daagt je uit. En daar krijg je heel veel voor terug. De beloning ligt in het plezier, de groei en uiteindelijk in de resultaten.”

– Team American DJ

Waarom strategisch projectmanagement?

Te veel projecten lopen vast of mislukken op de strategie. De focus en ondersteuning vallen weg, doordat de projecten niet aansluiten bij de bedrijfsdoelstellingen. Een goede strategie is de basis van een succesvol project.

Meer over strategisch projectmanagement

Waarom verandermanagement?

In elke verandering die je doorvoert in je bedrijf is het meenemen van je mensen de belangrijkste factor voor het slagen van het project.

Meer over verandermanagement

Waarom internationalisering?

Uit eigen ervaring kent Boon4Business de gigantische meerwaarde van internationalisering. Voor de ondernemende professional als individu en voor bedrijven. Dit willen wij ook mogelijk maken voor hun klanten.

Meer over internationalisering

Waarom eventmanagement?

Evenementen, manifestaties, incentives en bijeenkomsten werken verhelderend, verbindend en stimulerend. Daarom zijn ze essentieel bij het managen van complexe projecten. Boon4Business staat stil bij mijlpalen en zorgt dat alle stakeholders aan het gezamenlijke doel werken.

Meer over eventmanagement

Path