Je marketingstrategie voor 2021

Path

Categorie: Online marketing Leestijd: 3 minuten Auteur: Ratna Boon

Less is more het komende jaar. Richt je op de mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn.” – Coostco

Nu thuisblijven en -werken steeds normaler wordt is het belangrijk dat je jouw klanten online weet te bereiken. Veel bedrijven waren al begonnen met een digitale transitie, maar het belang van online aanwezigheid en zichtbaarheid is het afgelopen jaar exponentieel gegroeid.

Hoe gebruik je jouw kostbare tijd en middelen zo efficiënt mogelijk om succes te realiseren in je online marketing?

Het antwoord is simpel – door je focus te houden op datgeen dat werkelijk resultaat oplevert. Jaag niet blind elke marketinghype na, maar bekijk eerst wat de verwachte opbrengst zal zijn voor jouw business. Maak gebruik van een kosten-batenanalyse en de gegevens van je marketingdashboard. Strategieën die eerder al succes hebben opgeleverd, kunnen je wellicht nog eens van dienst zijn. Met het oog op de huidige en verwachte ontwikkelingen is er een aantal aspecten om mee te nemen bij het vaststellen van je marketingstrategie voor 2021.

Creëer superfans

Veel marketingstrategieën zijn erop gericht om zoveel mogelijk mensen op je mailinglist te verzamelen en die vervolgens te bestoken met nieuwsbrieven en aanbiedingen. In de praktijk zal echter maar een klein percentage van deze mensen een actieve klant van je worden. Verloren energie dus!

Je doet er daarom beter aan om je tijd en aandacht te besteden aan de juiste potentiële klanten en vergeet vooral niet de klanten die je al hebt. Maak hen zo enthousiast voor jouw merk dat ze hun ervaring vanzelf delen met hun netwerk en je van daaruit nieuwe leads genereert.

Doelgericht Social Media gebruik

Met de extra digitalisering door corona is het online aanbod immens groot en zien potentiële klanten vaak door de bomen het bos niet meer. Vergeet het ‘spreiden van je winkansen’ door op alle kanalen actief te willen zijn. Richt je in plaats daarvan op het creëren van kwalitatief goede content voor juist díe kanalen waar je eerder resultaten hebt behaald en maak je posts nóg succesvoller.

Maak het (jezelf) makkelijker

De verschillende technologieën die de afgelopen jaren in het leven zijn geroepen voor marketingdoeleinden hebben allemaal hun eigen gebruiksaanwijzing. Nu het zakendoen meer en meer online gebeurt, maak je steeds meer gebruik van deze verschillende tools en kanalen. Met als gevolg dat je meerdere apps en programma’s naast elkaar hebt draaien, die je op elkaar moet afstemmen om er één gestroomlijnd marketingbeleid van te maken. Dit kost veel tijd en energie. Gelukkig spelen de softwareontwikkelaars hier ook op in, door praktische dashboard-tools te ontwerpen waar je alles vanuit één plek kunt overzien en beheren.

Door de juiste tools in te zetten kan je je klanten ook een meer gestroomlijnde ervaring aanbieden. Waar zij nu nog vaak voor elke nieuwsbrief of e-book, offerte of adviesgesprek een apart digitaal formulier moeten invullen, zijn er ook op dit gebied ontwikkelingen om alle communicatiestromen eenvoudiger te maken. Zo kunnen je klanten een account aanmaken op jouw platform en daarmee toegang krijgen tot al je ‘premium content’ zonder verder gedoe. Vervolgens kan jij dan op je dashboard precies zien wat jouw klanten en prospects interessant vinden. 

Ontmoet je doelgroep online

Online zakendoen heeft ook geleid tot een wildgroei aan online events. Deze ontwikkeling heeft de drempel om deel te nemen aan webinars en andere (gratis) events enorm verlaagd. Hiermee wordt dit een zeer interessante manier om je doelgroep te bereiken. Bovendien door de snelle, vraag-gedreven technologische ontwikkelingen is het nu heel makkelijk om online events van hoogwaardige kwaliteit relatief eenvoudig te realiseren. Dit is ook nog eens vele malen goedkoper dan een fysiek event te organiseren en biedt prachtige kansen om internationale klanten te bereiken. 

Wil je meer weten over hoe online events jouw marketingstrategie voor 2021 kunnen versterken? Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer hierover.

*https://www.coosto.com/nl/blogs/5-voorspellingen-over-social-media-content-2021

Path