Go global, think local

Download tips voor startups
Path

Verbreed je horizon en ontdek je onbegrensde groeipotentieel: internationaal ondernemen als krachtige strategie om de groei van je onderneming te versnellen 

Het creëren van je succesvolle onderneming is een prestatie op zich. Tachtigurige werkweken, nachtelijke tactieksessies en jaren van onzekerheid zijn het allemaal waard als je bedrijf uitgroeit tot een succesvolle onderneming met een gewaardeerd en gewild product. 

Nu wil je meer. En de lokale markt is niet groot genoeg meer voor jou. Jouw ondernemersgeest is op groei gericht, de wereld je oester. Je ziet kansen in overvloed. Internationale uitbreiding biedt een scala aan voordelen en mogelijkheden. Maar hoe navigeer je het beste door de uitdagingen van de internationale markten?

‘Geef de wereldbol een zwieper en je vindt geheid een kans om ergens zaken te doen.’

Veel ondernemers kennen de juiste weg naar ondernemen in het buitenland niet. En door die onzekerheid blijven ze veilig binnen de grenzen zakendoen. Dat is zonde. Ja, globalisering ís een uitdaging. Maar met de juiste strategie, mindset en mensen wordt jouw droom om internationaal zaken te doen een enerverende onderneming en uiteindelijk de succesvolle realiteit.

Wil jij met jouw Nederlandse bedrijf je internationale kans grijpen of wil jij met jouw buitenlandse onderneming actief worden op de Nederlandse of West-Europese markt? 

Boon 4 Business helpt je de internationale groeistrategie op te stellen en uit te voeren, zodat je bedrijf de stap naar de internationale markt kan maken en ook over de grens gaat schitteren.

Er is geen twijfel over mogelijk: globalisering biedt een schat aan voordelen en kansen:

 • Internationale naamsbekendheid en merkherkenning, doordat het internationale publiek vertrouwd raakt met je bedrijf en je producten of diensten. Dit verhoogt de verkoop en verruimt potentiële markten nog verder
 • Stijging van de opbrengsten met substantiële inkomsten in nieuwe markten, die de kosten en risico’s ruimschoots compenseert
 • Door internationale verbreding groei je sneller en verbeter jij je vooruitzichten voor de lange termijn 
 • Toegang tot internationaal talent. Bedrijven over de hele wereld zijn steeds meer met elkaar verbonden. Het aanboren van nieuwe arbeidsmarkten helpt je om een voorsprong te nemen op de concurrentie
 • Meerwaarde voor je klanten door samenwerking met internationale partners
 • Door je producten en diensten op nieuwe markten te introduceren verleng je hun levensduur 
 • Minder afhankelijk zijn van je lokale afzetmarkt maakt je minder kwetsbaar 
 • Je vangt krapte en tegenslagen in de lokale markt op met internationale inkomsten
 • Seizoensgebonden vraagschommelingen in je huidige afzetmarkt verhinderen continuïteit. Je brengt dit in evenwicht met vraag vanuit anticyclische markten
 • Wie voorbij de grenzen kijkt, ziet én leert meer. Je leert hoe je concurreert met internationale bedrijven. Op hun terrein
 • Innovatie in combinatie met internationale samenwerking vergroten je concurrentiekracht en groeipotentieel.

Nee, niet iedereen slaagt in zijn internationale avontuur. Tijdens je expeditie heb je hindernissen te nemen: taalbarrières, culturele verschillen, logistieke uitdagingen, onervarenheid, marketingvraagstukken, een slechte markt-fit en uitdagingen rond de samenstelling en werking van je team.

Boon 4 Business heeft een uitgebreide oplossing, die het werk van jouw schouders haalt. Boon 4 Business werkt hierin samen met deskundige partners wereldwijd. Samen leveren we advies en end-to-endservices voor wereldwijde/internationale handel en distributie. Wij staan je met raad en daad terzijde in je strategie en realisatie en loodsen je door bureaucratische eisen en regelgeving, zodat jij je kunt focussen op groei en creatie.

Globalisering is een krachtige motor voor groei en ontwikkeling en verandert onze wereld op manieren die ingrijpende impact hebben. 

Neem contact op met Boon 4 Business om te ontdekken hoe jouw bedrijf floreert in een netwerk van wereldwijde samenwerkingsverbanden.

“I have worked with Mrs. Boon, in Europe, the US and Canada, and have found her one of very few consultancies who can bridge the cultural gap seamlessly with both individuals and groups. Without her work in introducing culture, understanding, and the need for superior performance in collaboration, the teams I have had work with her simply would not have made it as collective units.”

 

– Ruth Johnston Tremblay, Sr. Global Project Manager, Brampton, Ontario, Canada

Driedimensionaal advies & ondersteuning voor je internationale strategie

 • Oprichting: Je definieert je bedrijfsvisie, missie, strategische bedrijfsplanning, global strategy, internationale bedrijfsinfrastructuur en je online en offline presence.
 • Promotie: Je brengt je producten en services op verschillende internationale markten onder de aandacht om ze internationaal of zelfs wereldwijd te af te zetten.
 • Commercialisering: Je verbetert je internationale opbrengsten door verkoop, distributie en R&D-commercialisatie.

Lokalisatie, internationalisering en globalisering

De termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar er zit wel degelijk verschil in lokalisatie, internationalisering en globalisering. Heb jij plannen om de internationale markt op te gaan, dan is het handig om de subtiele verschillen te kennen.

Globalisering

In het buitenland ondernemen (‘going global’) draait om het bij elkaar brengen van verschillende mensen, culturen en economieën van de landen, waarin jij onderneemt. Alle bedrijfsactiviteiten zijn erop gericht je organisatie nauwer te verbinden met je klanten en partners wereldwijd, van productontwerp tot marketing. Internationalisering en lokalisatie zijn twee verschillende disciplines binnen globalisering.

Internationalisering

Internationalisering is een bedrijfsstrategie, waarbij je jouw producten en diensten zoveel mogelijk aanpasbaar maakt voor meerdere internationale markten. Zo kunnen ze gemakkelijk op verschillende nationale markten worden geïntroduceerd. Internationalisering vereist dikwijls de hulp van materiedeskundigen, technische experts en mensen met internationale of lokale ervaring. Internationalisering wordt steeds belangrijker om het hoofd te bieden aan de concurrentie.

Lokalisering

Waar internationalisering helpt om een product aan te passen aan en gebruiksvriendelijk te maken voor breed internationaal publiek, is lokalisering juist gericht op de ‘couleur locale’: je past je aanbod en marketinguitingen aan op een specifieke doelmarkt. Hierbij houd je rekening met de verschillen van een bepaalde markt, zoals vertaling, technische aanpassingen en wijzigingen in de regelgeving. Je werkt met de cultuur van het land of gebied. Hoe wordt er zakengedaan, wat werkt wel en wat niet?

Van alle markten thuis

Over de grens zakendoen (binnen de EU of Europa, in Azië, Noord-Amerika en daarbinnen op lokale markten) is een ambitie van veel bedrijven, maar wat dat precies betekent, verschilt per bedrijf. En gewoonweg uitbreiden naar internationale markten werkt niet zonder een specifiek, doelgericht plan.

Boon 4 Business werkt met je samen om in kaart te brengen op welke markten jij je het beste richt en hoe, zodat je bedrijf zijn internationale doelstellingen daadwerkelijk realiseert. Boon 4 Business is lean inzetbaar en met een deskundig, wereldwijd partnernetwerk ondersteun ik je ook in de uitvoering op de thuishaven en op locatie.

“Voor mij persoonlijk voelt de kans om jou en jouw bedrijf te helpen om je internationale groeiambitie om te zetten in een realistisch en uitvoerbaar project als een uitnodiging om buiten te spelen. Ik ben een geboren globetrotter en een echte verbinder. Met mijn internationale netwerk, kennis en kunde ontwikkel ik een grensverleggende transformatiestrategie, die grote en blijvende impact heeft op de toekomst van jouw onderneming. We halen de wereld een stukje dichterbij en bepalen samen de regels en het speelveld. We spelen om te winnen! Jouw internationale succes is de trofee.”

Wil jij vanuit het buitenland actief worden op de Nederlandse markt? Hier een bedrijf starten of een lokale vestiging openen? Of de internationale droom van jouw Nederlandse organisatie waarmaken: nieuwe afzetmarkten aanboren, een buitenlandse vestiging oprichten of jouw diensten en producten wereldwijd op de markt brengen?

Waar wacht je dan nog op? Plan direct een afspraak in!

Is jouw bedrijf klaar om global te gaan?

Ondernemen over de internationale grenzen biedt ongekende mogelijkheden.

Het ontlast je bedrijf van de ups en downs van de binnenlandse economie, geeft je merkimago een boost en verhoogt je omzet substantieel.

Wil jij weten in welke facetten jij hulp gebruiken kunt om de kansen die ondernemen in het buitenland je bieden te benutten? En hoe zich dit verhoudt tot andere, op groei gerichte ondernemers met grenzeloze ambitie? Doe dan de gratis Go Global quickscan. Je ontvangt direct de uitkomst.

Path