Creating your future-proof business

Path

Categorie: Consortium Leestijd: 5 minuten Auteur: Ratna Boon

De som der delen is groter dan het geheel

Twee experts weten immers meer dan één. Vooral als ze samenwerken aan hetzelfde doel. Dat is precies de kracht van het Boon4Business Consortium, beaamt Jo Warnier, zelf ook Consortium-lid. “Die gezamenlijkheid heeft een grotere impact op het succes van een onderneming. Mijn expertise op het gebied van business development wordt versterkt door de andere ervaren marketeers in het Boon4Business Consortium.”

Het Boon4Business Consortium bestaat uit professionals die hun sporen reeds hebben verdiend binnen diverse sectoren: B2B, het onderwijs, de industrie en de overheid. Vanuit de kracht van de samenwerking tussen de diverse disciplines kunnen zij de klant in alle facetten van een succesvolle bedrijfsvoering ondersteunen.

Transformatieprogramma’s die GROTE resultaten opleveren 

Iedere transformatie begint met een eerste stap. Maar om de juiste stap te kunnen zetten in de goede richting, heb je veel kennis nodig – van je markt, je team en de andere stakeholders. Je moet weten waar de uitdagingen liggen en de kansen inzien. Vervolgens moet je goed begrijpen wat wel en wat niet werkt. Daarom heeft het Boon4Business Consortium verschillende experts bij elkaar gebracht. Om transformatieprogramma’s op te zetten en te begeleiden die grote resultaten opleveren.

Steeds meer ondernemers en hun teams in het MKB(+), maar ook leiders binnen corporate spin-offs en lokale overheden zien de noodzaak van een ingrijpende verandering om hun organisatie toekomstbestendig te maken. Uitdagingen liggen op strategisch niveau, bij het definiëren van toekomstige verdienmodellen of het aanboren van nieuwe markten. Bij velen is er een ingrijpende digitale transitie nodig. Hoe pak je zoiets aan? De leden van het Boon4Business Consortium weten het! Ook op tactisch niveau, met vraagstukken omtrent verandertrajecten en hoe daar grip op te krijgen kunnen de experts binnen het Consortium je helpen. Welke stappen leiden naar het gewenste resultaat en wie gaat de nodige acties uitvoeren? 

De externe katalysator

Oprichter van het Boon4Business Consortium, Ratna Boon, beschrijft het Consortium als de externe katalysator die duurzame initiatieven stimuleert om problemen op te lossen, uitdagingen aan te gaan en te werken aan topprestaties. “We helpen onze klanten hun doelen te bereiken en hun organisatie toekomstbestendig te maken,” aldus Ratna.

“Wil je lange termijn succes boeken, moet je het status-quo-denken zien te veranderen.”

– Ratna Boon, International Project & Change Consultant

Zij legt uit hoe zij en de andere experts in het Consortium te werk gaan: “Het fundament is een duidelijke strategie met heldere en haalbare doelen. Op basis hiervan kan je duurzame capaciteit opbouwen, door de betrokkenheid van je medewerkers te stimuleren en het status-quo-denken bij individuen, binnen de teams, afdelingen en organisaties te veranderen.”

Confronterend

Voor een bedrijf kan het nodige veranderingsproces intensief, vaak confronterend, maar ook spannend en enerverend zijn, waarbij belangen en emoties hoog kunnen oplopen. Er is vaak sterke behoefte aan vergaande multidisciplinaire expertise rond de technische, bedrijf-strategische en menselijke aspecten van de verandering. Naast meer kennis, advies en begeleiding, is er meestal ook behoefte aan (interim) management, een projectleider, invulling en concrete uitvoering. Juist hierin zijn de leden van het Boon4Business Consortium sterk.

Training

Met het Consortium beoogt Ratna haar klanten een vertrouwde partner te bieden die zowel zakelijk als persoonlijk ondersteuning en begeleiding biedt. Er wordt nauw samengewerkt met de klant aan het optimaliseren van de bedrijfscultuur om het verhogen van de winst te realiseren. Of het nu om (technisch) projectmanagement gaat, strategisch advies of marketingtrajecten, het Boon4Business Consortium heeft de juiste partners in-house. Daarnaast geven zij ook trainingen zodat je snel zelfstandig verder kunt.  

“De reden dat ik met Ratna werk is simpel: transformatie van bedrijven. Gewoon doen wat je zegt; de theorie omzetten in de praktijk en bereiken wat je voor ogen hebt.” 

Mark Kleiter, Digitale Transformatie & Informatiemanagement Strateeg

De krachten bundelen

Consortium lid Mark Kleiter ervaart hoe de mix van de consortiumleden een toegevoegde waarde heeft op allerlei probleemstellingen en ambities van organisaties die (digitale) transformatie als einddoel of startpunt hebben: “De reden dat ik met Ratna werk is simpel: transformatie van bedrijven. Gewoon doen wat je zegt; de theorie omzetten in de praktijk en bereiken wat je voor ogen hebt.”

Naast de voordelen die de onderlinge samenwerking in de kwaliteit en breedte van services die het Consortium te bieden heeft, worden de Consortiumleden gestimuleerd gebruik te maken van elkaars kennis en kunde in hun eigen vraagstukken. Ratna: “Het Consortium is samengesteld op basis van mijn eigen positieve ervaringen met de afzonderlijke leden en omdat er respect voor elkaars expertise is, ontstaat er ook een klik. De diversiteit in temperatuur, karakter, levensfase, kennis en achtergrond van de leden maken de samenwerking juist zo sterk. Wat ons bindt, is bevlogenheid voor de klant en voor vernieuwing en succesvolle verandering.”

De spin in het web

Leden van het Consortium zien oprichter Ratna Boon als de spin in het web die haar brede blik op ondernemen inzet om de juiste krachten bij elkaar te brengen.  De bijzondere samenstelling van seniors en youngsters, met uiteenlopende expertises en vakkennis, zorgt ervoor dat ideeën ook van de tekentafel af komen. Een plan zonder uitvoering is immers een droom!

“Ondernemen is gevoel hebben voor je vak. En dat heeft Ratna. Zij is een pragmatisch en doeltreffend persoon, die de juiste vragen stelt.”

Jo Warnier, Commercieel Strateeg & Business Developer

Meetbaar succes

De projecten van het Boon4Business Consortium zijn gekenmerkt door een unieke mix van bedrijfsstrategie en inzicht in menselijk gedrag. De oplossingen zijn maatwerk op basis van bewezen modellen en tools om leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen, en het veranderproces in teams, afdelingen, ondernemingen en organisaties te managen. Met een meetbaar succes als resultaat.

“Ons doel is om kampioenen van verandering binnen het bedrijf te creëren, door alle medewerkers ertoe aan te zetten de manier waarop ze denken en werken te veranderen.” 

– Ratna Boon

Path