Gratis Tip-Sheets: Communiceren over verandering

Download direct
Path

Betrek je medewerkers bij verandering door de focus te leggen op communicatie

Om met succes tot een verandering te komen, is regelmatige, eerlijke, open en toereikende communicatie van belang. Hiermee betrek je je mensen actief bij het veranderingsproces en kun je van tegenstanders verander-kampioenen maken. Communicatie is niet alleen belangrijk bij de start van een verandertraject. Het begint al vóór de officiële start van het veranderingsproject en gaat door tijdens de implementatie en daarna als je de resultaten en de acceptatie van de verandering in kaart brengt.

We nemen informatie allemaal op een andere manier op. Door je mensen een verscheidenheid aan forums, kanalen en methoden te bieden om te communiceren over veranderingsinitiatieven, kun je ze meer betrekken bij de veranderingen. De kans van slagen van je veranderingsinitiatieven is veel groter als je medewerkers en alle overige betrokkenen engageert en dus actief deel laat zijn van het proces. Je medewerkers betrekken bij de verandering houdt in dat je een gezamenlijke inspanning doet om regelmatig en open over de verandering te communiceren.

Een goed communicatieplan kan je helpen hierbij. Maar hoe stel je zo een plan op? Is het echt zo belangrijk? En hoe ga je er dan verder mee om, zijn er best practises?

In deze gratis Tip-Sheets gaat Ratna Boon oprichtster van Boon 4 Business, dieper in op de vragen die communicatie rondom verandering oproepen, en geeft ze bovendien concrete tips en een aantal best practices weg waarmee jij kunt zorgen voor effectieve communicatie rond jouw verander-projecten om je team en andere betrokkenen te sturen en te enthousiasmeren gedurende het hele proces.

Dit is wat je krijgt:

Meer rijk geïllustreerde informatie en waardevolle tips rondom:

  • De complexiteit van communicatie rond veranderingen
  • Interne en externe drijfveren voor bedrijfstransformatie
  • Communiceren over verandering en het nut ervan
  • Rationele en emotionele kanten van verandering en hoe hiermee om te gaan.
  • Erkenning en het belang van erkenning on de transitie te laten slagen
  • Communicatiemethoden / kanalen en hoe je deze gericht en cross-functioneel inzet
  • Stakeholder Support Committees en bij welke projecten ze van belang zijn.

… en een gedeeltelijk ingevuld communicatieplan, ter illustratie voor jou, om aan te passen en verder uit te werken voor jouw verander-project(en).

En dat allemaal in een handig en herbruikbaar naslagwerk met ruimte voor jouw eigen notities!

Path