Bedrijfstransformatie & groeiprojecten

Download communicatietips
Path

“Boon4Business heeft een uitstekend gevoel voor zowel de business als de mensen. Maakt de juiste inschattingen op basis van een no-nonsense houding. Weet de zaken direct te benoemen. Fijne, betrouwbare en oprechte sparringpartner.”

Noël Damen, Consultant, 3D Printing / AM Industry

Groeien is veranderen

Je wilt je organisatie anders opzetten, hebt een groeivraag, wilt internationaal opereren, verduurzamen, je klantenbenadering en service beter inrichten. Of je staat aan de vooravond van een reorganisatie. Je hebt hier goed over nagedacht, mogelijk met ondersteuning van je managementteam, externe adviseurs en deskundigen. Je veranderdoelstelling is helder. Het is nu essentieel dat je iedereen meekrijgt, binnen en buiten de organisatie.

Elk verandertraject in je organisatie draait om processen veranderen en verbeteren, zodat jij je doelstellingen haalt. Maar een andere manier van werken vraagt veel van je mensen. Cultuurverandering, de neuzen de juiste richting op krijgen en houden en draagvlak creëren maken verandermanagement complex. De grootste en soms moeilijkste verandering zit vaak in het omdenken.

Voor jouw duurzame verandertraject wil je maatwerk in de combinatie van mensen, middelen, expertise en de nieuwste innovaties. Technologieën en tooling zoals AI, Big-data en funnelmanagement. Succesvol veranderen doe je bovendien door je mensen erbij te betrekken. Zinvolle organisatieveranderingen slagen niet zonder de medewerking van de stakeholders. Hierbij zijn leiderschapsstijl en -gedrag belangrijker dan een slim proces en beleid. Medewerkers willen hun organisatie kunnen vertrouwen.

Duurzame transformatie 

Boon4Business begeleidt je in de strategieën voor jouw veranderprogramma. Naast het succesvol realiseren van je projecten, richten we ons bij verandermanagement vooral op de integratie van de oplossing met de rest van het bedrijf. We begeleiden je in het proces van de acceptatie en de buy-in, het verminderen van de weerstand en vullen de rol van aanspreekpunt en voorvechter. 

Hierbij richten we ons sterk op je mensen en hoe de veranderingen hen beïnvloeden om de mensen binnen het bedrijf gemotiveerd te houden en risico’s voor hen te beperken. De verandering is het resultaat van hun eigen enthousiaste co-creatie en biedt de beste perspectieven voor alle betrokkenen. Zo zorgen we samen voor een duurzaam resultaat en een organisatie die in beweging blijft.

Onze experts begeleiden de diverse facetten van je transformatie:

  • Vaststellen van de reikwijdte van het project en identificatie van de benodigde middelen.
  • Planning van taken en oplossen van projectproblemen.
  • Projectcommunicatie buiten het directe projectteam.
  • Strategie, planning en implementatie van initiatieven om te zorgen dat de organisatie en alle betrokkenen klaar zijn voor verandering.
  • Analyse van trainingsbehoeften en ontwikkeling van oplossingen om vaardigheden en kennis aan te vullen.
  • De acceptatie van de veranderingen en het in stand houden van de transformatie op de langere termijn.

Snel inspelen op veranderingen in de markt 

In de snel veranderende wereld, waarin concurrentie en kansen vanuit diverse kanten komen, is het steeds belangrijker dat jouw specifieke doelgroep je vindt en ziet. Je wilt je onderscheiden en flexibel en snel inspelen op de actuele behoefte van jouw klant en medewerkers. Daarom wil je verkoop- en marketingmiddelen gericht inzetten om je kosten laag te houden en de rendabiliteit van je sales en marketing te verhogen. 

Een andere strategie verbetert je toekomstperspectief ingrijpend. Boon4Business ziet marketing en sales als een belangrijk onderdeel van je veranderproject. We werken hierbij samen met onze gespecialiseerde partnerorganisatie Suppilo. Het geïntegreerde data-driven sales- en marketingplatform van Suppilo zorgt voor grip en controle over de groei van jouw business. Meer leads, een hogere conversie en kortere doorlooptijden.

Kies voor een duurzame transformatie en groei van jouw bedrijf

Neem contact op

Betrek je medewerkers bij verandering door de focus te leggen op communicatie

Download de gratis tip-sheets ‘Communiceren over verandering’.

Download communicatietips

Path